Aimilia

(architect, musician, museologist)

stop software patents

Published by Emilie under , , on Τετάρτη, Ιανουαρίου 13, 2010






Our petition aims to unify the voices of concerned Europeans, associations and companies, and calls on our politicians in Europe to stop patents on software with legislative clarifications.

The patent system is misused to restrain competition for the economical benefit of a few but fails to promote innovation. A software market environment is better off with no patents on software at all. Healthy competition forces market players to innovate.

European court decisions still accept in many cases the validity of the software patents granted by national patent offices and the European Patent Office (EPO) that is beyond democratic control. They not only continue to grant them, but also to lobby in favor of them. Despite the current deep crisis of the patent system, they are unable to reform and put at risk too many European businesses with their soft granting policy.

On 2005 the Commission appeared to be more supportive to the interests of major international conglomerates than of small and medium sized enterprises from Europe - who are a major driving force behind European innovation. The European Parliament rejected at the end the software patent directive, but has no rights for legislative initiatives.

H&M και φιλανθρωπία!

Published by Emilie under on Πέμπτη, Ιανουαρίου 07, 2010
Τη στιγμή που ο χειμώνας στο Μανχάταν είναι βαρύς και το ένα τρίτο της πόλης πλήττεται από τη φτώχεια, η εταιρεία ρούχων H&M’s και άλλες άλλες μεγάλες εταιρείες ένδυσης καταστρέφουν τα αφόρετα ρούχα που τους περισσεύουν πριν τα πετάξουν στα σκουπίδια, έτσι ώστε να μην τα φορέσει ή τα πουλήσει κανείς.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ των New York Times, είναι συνηθισμένη τακτική του καταστήματος H&M, στο Μανχάταν, να καταστρέφει στοίβες αφόρετων ρούχων. Οι άστεγοι είναι οι πιο κατάλληλοι να επιβεβαιώσουν το γεγονός καθώς ψάχνουν στις πυραμίδες από ρούχα για να βρουν αυτά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν, χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Επίσης, την εβδομάδα πριν τα Χριστούγεννα βρέθηκαν δεκάδες τρυπημένα ενδύματα πεταγμένα σε σκουπιδοντενεκέδες από τα πολυκαταστήματα Wal-Mart, λίγα μέτρα μακριά από την 35η Λεωφόρο.

Οι υπεύθυνοι των καταστημάτων της H&M, δεν φαίνονται πρόθυμοι να απαντήσουν στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων ενώ των Wal-Mart, υποστήριξαν ότι τα περισσευούμενα ρούχα τους τα διοχετεύουν σε φιλανθρωπίες.

Η εταιρία H&M που εδρεύει στην Σουηδία, έχει έναν υπεύθυνο που συντονίζει τις προσπάθειες της εταιρίας να πληροί και να ενισχύει τα κριτήρια αειφορίας. Στο αντίστοιχο σάιτ προβάλλεται η μείωση του μεγέθους των ετικετών, ως πρακτικής της H&M για εξοικονομηθεί ενέργεια. Άλλη μια κίνηση εντυπωσιασμού στο πλαίσιο του «κοινωνικού προφίλ» της εταιρείας...

πηγή Tvxs

Πρωτοχρονιά και είπαμε να δούμε μια ταινία οι έρμοι

Published by Emilie under on Τετάρτη, Ιανουαρίου 06, 2010

Πρωτοχρόνια. Πολύς χρόνος ελεύθερος και είπαμε να δούμε μια ταινία της προκοπής.
Και κάναμε το μεγαλύτερο λάθος. Το antichrist!!!!!!
Η επόμενη κριτική που παραθέτω είναι από το blog movies for the mashes και νομίζω συνοψίζει με τον καλύτερο τρόπο τι περιμένει κανείς κάνοντας το λάθος να την υποστεί για 1,5 ώρες.

Κακός ψυχολόγος με τάσεις επιδειξιομανιακής επιβολής (ονόματι Lars) και εύθραυστη μελετήτρια της γυναικείας καταπίεσης στο Μεσαίωνα (που τη λένε Von Trier, και τη μία και την άλλη) δείχνουν στο γιo τους πώς γίνονται τα παιδάκια, και αυτός προσπαθεί να κάνει παραθυράκια στο παράθυρο. Μετά, πατέρας μάνα και μικρό φαντασματάκι, πάνε μαζί εκδρομή στο δάσος.
Στον πρόλογο του Αντίχριστου (2009), ο Trier σερβίρει σε ψηφιακό super slow motion, μια ασπρομαυροποιημένη δραματούρα του είδους που θάφτηκε οριστικά πριν καμιά τριανταριά χρόνια κάτω από τόνους ντομάτας, μεταλλαγμένη εμπρεπώς (η εισαγωγική παπαροσκηνή) με τη τεχνητή προσθήκη ενός παπαριού να μπαίνει εκεί που συνηθίζει. Και αν σίγουρα μέχρι τώρα δε μπορούσες να αρνηθείς στο έργο του την εριστικά παιχνιδιάρικη διάθεση να κατεβάσει να αναπτύξει και να συζητήσει σκηνογραφημένες ιδέες ολικά (i.e. μαζί με τη σκηνογράφησή τους), εδώ ο κάποτε κύριος Δόγμα Ενενηνταπέντε εξομολογείται εξ' αρχής, σε περίπτωση που δε το ήξερες, ότι οι όποιες εμπνεύσεις του στέρεψαν πριν πολύ καιρό ενώ στο ίδιο διάστημα γίνονταν όλο και επιτακτικότερα αισθητή εκεί που βάζει το χέρι του (i.e. στη τσέπη του) η ανάγκη για έμπρακτη αναγνώριση.

Στα θεωρητικά, ο Trier ξαναπιάνει θλίψη, πόνο και απόγνωση σα καταλύτες γυναικείων ψυχωτικών συμπεριφορών, και το κάνει και με επιδεικτικά ερασιτεχνικό τρόπο: εκτός από τα συνηθισμένα ανακοινωτικά καρτελάκια, η ενασχόληση είναι τόσο επιφανειακή όσο η αντίληψη ψυχοθεραπευόμενου για τη ψυχοθεραπεία (πλακίτσες με τις ανεπίτρεπτες σεξουαλικές σχέσεις γιατρού-ασθενή), οι διάλογοι μένουν σε νηπιακό επίπεδο (για παράδειγμα, η αυτή κατηγορεί ανακοινωτικά τον αυτόν ότι της δείχνει ενδιαφέρον γιατί τη βλέπει σα πείραμα, μόλις ο αυτός αρχίσει να το κάνει), και η εξέλιξη διευκολύνεται με τους πιο προφανείς τρόπους (ή αλλιώς λείπει μόνο το καρτελάκι που να λέει "χρειαζόμαστε ένα κουλό λόγο για να πάμε στο τρομοβουνό, και η αυτή θα κάνει για λίγο ότι τον αγνοεί, κοπανώντας το κεφάλι της όπου βρει, και τρώγοντας κι έναν μπας και δει αστεράκια αλλιώς"). Στα τεχνικά, ο Δανός ρεζιλεύει τους συνεργάτες του σε παρόμοιο (με τα θεωρητικά) ποτπουρί της προηγούμενης δουλειάς του, αφήνοντας και δοκιμαστικά γενικά που μάλλον γύρισε κάνας καθυστερημένος από τους Ηλίθιους (1998), και κόβοντας το φιλμ σε χαλασμένο ψευτοαυτόματο από το Μεγάλο Αφεντικό (2006) ώστε να διακρίνεις την ασυνέχεια στις διαφορετικές λήψεις. Αισθητικά, ήδη από το πρώτο (από αμέτρητα) τρέιλερ, είναι φανερό ότι ο σκηνοθέτης του Riget σκοπό έχει να μιμηθεί ομιχλώδεις ασιατικές και βιντεοκασετώδεις δυτικές χοροριές χωρίς να κάνει καμιά προσπάθεια να τις μελετήσει προηγουμένως, και βγάλε εσύ συμπέρασμα αν ειρωνεύεται τις ίδιες (τις χοροριές), όσους τις μιμούνται, τη τύφλα σου ή τη δικιά του. Ερμηνευτικά, Willem Dafoe και Charlotte Gainsbourg κάνουν σαφές πως τους ζητήθηκε να δείχνουν ότι καταλαβαίνουν τι λένε και τι κάνουν όσο (ζητήθηκε) και από τα λοιπά ζωντανά και σανά, αξιόλογη μπορείς να πεις τη προσπάθεια για επαγγελματισμό σε όσες σκηνές είναι του πέους, και για ραδιοφωνική εκφορά στις ατάκες εκτός φακού.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η παραγωγή δε περίμενε να πάει φέτος στις Κάνες. Έτσι, από τον τίτλο ακόμα βέβαια συμπεραίνεις ότι φτιάχτηκε για να περιφέρει με το αζημίωτο το λαϊκό θέαμα "Lars von Trier Antichrist", όμως οι προκλητικές αφιερώσεις στον Tarkovsky και οι αυτάρεσκες δηλώσεις περί "καλύτερου σκηνοθέτη στο κόσμο" είναι δύσκολο να πεις αν άναψαν σα λάμπα πάνω από το κεφάλι του υπεύθυνου πριν ή μετά την ολοκλήρωση των γυρισμάτων. Όπως και να 'χει, το γεγονός ότι κάποιοι τις πήραν στα σοβαρά, δε προσθέτει κανενός άλλου είδους γούστο στο κακό της όλης ταινίας ο χριστός να τη κάνει.

πηγή movies for the mashes