Aimilia

(architect, musician, museologist)

Ευρωεκλογές 2009

Published by Emilie under on Τρίτη, Ιουνίου 09, 2009
Αποτεσμάτα
Προσπαθώ να βρω τα ποσοστά των κομμάτων των πειράτων στις άλλες ευρωπαικές πόλεις εκτός Σουηδίας. Γιατί είναι και πολλά.
Τη μία έδρα την πήραμε τουλάχιστον. Αλλά δεν βλέπω άλλη δυστυχώς.
Τα συμπεράσματα των ευρωεκλογών μπορεί να συνοψιστούν σε αυτό το ραβδόγραμμα
όπου επιτέλους αρχίζει η πτώση των χριστιανοδημοκρατών, δυστυχώς μαζί και με την πτώση των σοσιαλιστών, και αρχίζει η άνοδος των λοιπών κομμάτων (μέσα και το pirate party).
Βέβαια αν αθροίσεις τα ποσοστά των δεξιών - (κεντρο)δεξιών κομμάτων και αντίστοιχα των σοσιαλιστικών - αριστερών, χωρίζοντας τα λοιπά /2 θα δεις πως η αναλογία είναι 60% - 40% αντιστοίχως,με αρκετά ενισχυμένο το 40 από εμένα. Οπότε δεν υπήρξε καμία ουσιαστική αλλάγη στα ευρωπαικά δρώμενα, κυριαρχεί η συντηρητική δεξία, με την πολιτική που εκφράζει.
  • 35,7% 263 έδρες από τις 288 EPP-ED : Ομάδα τoυ Ευρωπαϊκoύ Λαϊκoύ Κόμματoς (Χριστιαvoδημoκράτες) και των Ευρωπαίωv Δημoκρατώv (ΝΔ δικιά μας)
  • 22% 162 έδρες από τις 217 PES : Σοσιαλιστική Ομάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (ΠΑΣΟΚ δικό μας)
  • 10,9% 80 έδρες από τις 100 ALDE : Ομάδα της Συμμαχίας Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη (ανεξάρτητοι;, συνοθύλευμα;, δεξιό του κερατά μου κάνει ακούγοντας ειδικά πως η μετανάστευση πρέπει να ελέγχεται όπως στην αμερική, από τις αρχές του αιώνα, αλλά αναγνωρίζοντας την περιβαλλοντική κατάσταση του πλανήτη)
  • 4,8% 35 έδρες από τις 44 UEN : Ομάδα ΄Εvωση για τηv Ευρώπη τωv Εθvώv (δεξιο, εθνικιστικό, που δηλώνει καί καλά προς ότι δεν είναι άκρο)
  • 7,1% 52 έδρες από τις 43 GREENS/ EFA : Ομάδα τωv Πρασίvωv/Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία (βλέπε τρεμόπουλος)
  • 4,3% 32 έδρες από τις 41 GUE/ NGL : Συνομοσπονδιακή Ομάδα της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς/Αριστερά των Πρασίνων των Βορείων Χωρών (ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ τα έχουν μαζί εκεί)
  • 2,1% 18 έδρες από τις 21 IND/ DEM : Ομάδα Ανεξαρτησία και Δημοκρατία (νομίζω πως όταν συνειδητοποιείς ότι από τις 18 οι 2 είναι δικές μας παθαίνεις, εκ των οποίων ένας ο Αθανάσιος Πλεύρης, σου έρχεται εμετός)
  • 12,8% 94 έδρες από τις 30 Others : Λοιποί (μέσα σε αυτά είναι και το Pirate Party βέβαια μπαίνουν και κάποια άλλα άσχετα όπως το conservative party στην βρετανία που έχει 25 έδρες και δεν το συγκαταλέγουν στα χριστιανοδημοκρατικά, γιατί και καλά είναι πιο κεντροδεξιά)
 

Blog Archive