Aimilia

(architect, musician, museologist)

Εντυπώσεις από δεύτερη επίσκεψη στην Πράγα, αρχές Ιουλίου 2009

Published by Emilie under on Δευτέρα, Ιουλίου 13, 2009
Συναυλία σε κεντρική εκκλησία της Παλιάς πόλης, με εκκλησιαστικό όργανο, βιολί και μια σοπράνο. Απολάυστε ένα μικρό κομμάτι της.



Βράδυ σε ένα από τα γνωστά τζαζ κλάμπ της πόλης. Τρίωρο live από blues συγκρότημα. Τα solo κόβουν την ανάσα.





Τι άλλο έμαθα και είδα?

μουσεια gallery:

1. Πολιτιστικός πολυχώρος με εκθέσεις, προβολές φιλμ, παρτυ, κτλ σε ένα παλιό εργοστάσιο κρέατος, meet factory, στην βιομηχανική περιοχή της πράγας. Εκεί έμαθα τον CARLOS AMORALES που μπορώ να πω ότι με εντυπωσίασε.



2. Μουσείο σε παλιό νερόμυλο στον μολδάβα, δίπλα από το dancing building, Exhibition Hall Mánes. Εκεί είδα την έκθεση "DO NOT ENTER" - του ιταλού φωτογράφου Rossano B. Maniscalchi που νομίζω θα ενδιέφερε κυρίως το άλλο φύλο.χεμ χεμ...








3. The Langhans Gallery Prague, έκθεση του ελβετού Olaf Breuning, με φωτογραφίες και βίντεο, πολύ τρελιάρης και αγαπημένος σε μπιενάλε νέας υόρκης και πράγας.







4.Galerie Jaroslava Fragnera, έκθεση για το τσέχικο αρχιτεκτονικό group DAM, πολύ νεόμοντερνό στυλ.







5. Vaclav Spala Gallery, με την έκθεση USandTHEM των ολλανδών Nicoline van Harskamp, Harmen de Hoop, Jonas Staal a Vincent W.J. van Gerven Oei, Sina Khani, Robin van ’t Haar, eddie d, που έχει κυρίως αντιρατσιστικό περιεχόμενο, και κατακρίνει την στάση των εθνικιστών ολλανδών πολιτικών.





6. DOX gallery, με απίστευτες εκθέσεις όπως αυτές του σκωτσέζου Douglas Gordon: Blood, Sweat, Tears με video installations, την έκθεση του πολυσυζητημένου project Entropa του David Černý που αναστάτωσε την Ευρώπη με τα στερεότυπά της (κατά την γνώμη ήταν καταπληκτικό), το project nanoSKOPαπό το group TESLA, το οποίο αποτελεί την πρώτη απόπειρα της τέχνης να εισχωρήσει στον νανόκοσμο. Και άλλες εκθέσεις πολύ πολύ ενδιαφέρουσες.Α!Και απίστευτο museumshop!








7. Golden Rooster Gallery, μια εκπληκτική gallery, που βρίσκεται μέσα σε ένα γοτθικό κελάρι του 14ου αιώνα. Μικρή αλλά πανέμορφη.






8. Επίσης μουσείο κομμουνισμού, εθνικό μουσείο της Πράγας, και άλλα πολλά...
Εδώ ο Leonid Brezhnev's (ΕΣΣΔ) στο ιστορικό αδελφικό φιλί στα χείλια με τον ανατολικογερμανό Erich Honecker, όπως ζωγραφιστεί στο τοίχος του βερολίνου από τον Andrey Vrubel.
To οποίο φιλί είχε ως απότερο στόχο να δείξει τους στενούς δεσμούς ανατολικής
γερμανίας και σοβιετικής ένωσης.
Προσέξτε το σχόλιο που είναι όλα τα λεφτα!!!!
Tip! Επιπλέον ο Brezhnev ήταν αυτός που εισέβαλλε με τα τανκς, το 1968 στη τότε τσεχοσλοβακία, μετά την άνοιξη της πράγας για να αποκαταστήσει το σωστό κομμουνιστικό τρόπο διακυβέρνησης.


1 comments:

Gi0 είπε... @ 13 Ιουλίου 2009 στις 1:35 μ.μ.

Οτι και να λες,το μεγαλυτερο αξιοθεατο της Πραγας ειναι αυτο!ΧΑ!
http://gi0.blogspot.com/2009/04/prague.html#links

Δημοσίευση σχολίου